ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[02/10/2014]
Nissan показва Pulsar NISMO Concept в Париж

Страст, силни усещания и вдъхновение от състезателните трасета са трите ключови ценности в основата на всеки NISMO продукт. На Парижкия автосалон Nissan прави крачка напред в стремежа си да доведе NISMO философията до широката аудитория, представяйки Pulsar NISMO Concept.Създаден със същото спортно ДНК, което е в основата на продуктовата линия NISMO на марката, Pulsar NISMO Concept внася вълнуващo новo измерениe в гамата на Pulsar. Макар показаният експонат на този етап да е дизайнерски прототип, Nissan са решени да развият моделната линия NISMO с амбицията да предоставят нови дръзки спортни модели на ново поколение шофьори.

Pulsar NISMO Concept съдържа есенцията на марката във всеки панел и всеки детайл, откроявайки го от стандартните нива на оборудване. Показаният прототип е в сребристо сив цвят с характерните за NISMO червени акценти. Уникалната му форма е проектирана след внимателен анализ на въздушния поток и допълнително подобрява аеродинамиката, като прави автомобила още по-привлекателен.Внушителната предна броня се отличава с по-големи оптимизирани въздухозаборници и отвори за охлаждане на спирачките. По-дълбоки странични престилки, по-малък клиренс и 19-инчови джанти с гуми 235/35 R19 подчертават атлетичните форми на Pulsar, докато задната броня с централно разположени двойни изпускателни тръби допълнително засилват спортното усещане. Сред останалите елементи са карбонов заден спойлер, странични престилки и разширени арки над колелата, хромирана лайсна около страничните стъкла в черно, както и огледала с карбоново покритие.Отвътре Pulsar NISMO Concept продължава вдъхновената от състезателните трасета линия с червен оборотомер, дълбоки спортни седалки облечени в алкантара, спортен волан с три лъча и алуминиеви педали.При NISMO нищо не е направено само да за изглежда спортно. Всеки един детайл е плод на дългогодишен опит по състезателните писти и това е най-ценният премиум елемент, който NISMO предоставя. И докато дизайнът изглежда агресивен, зад формите се крие интелигентност – прогресивни форми водени от последните технологични постижения.Както при всички NISMO модели, Pulsar NISMO Concept е много повече от привлекателен дизайн. Инженерите на NISMO знаят, че високите постижения са резултат от комбинацията на напредничево мислене, интелигентно проектиране и воля за изпробване на нови идеи – комбинация, която дава отлични резултати на състезателната писта повече от 30 години.

Под кожата на Pulsar NISMO Concept октриваме подобрено окачване с настройки оптимизирани на състезателната писта. Освен по-ниския клиренс, Pulsar NISMO Concept разполага с подобрени пружини и амортисьори, за да предостави на водачите отзивчивото и спортно поведение характерно за всички NISMO модели. Кормилното управление на Pulsar NISMO Concept е настроено за още по-директна обратна връзка, допълвайки предимствата на Pulsar в посока финес и удоволствие от шофирането.

Засега не се съобщават подробности за задвижването на бъдещия Pulsar NISMO, но слуховете варират от добре познатия от Juke NISMO 1.6 DiG-T 200 к.с., през нов 1.8 DiG-T с 250+ к.с до 2-литров агрегат с 270+ к.с. заимстван от Megane RS.Очаква се продажбите на NISMO версията да започнат в началото на 2016. Дотогава Pulsar ще разчита на флагман с 1.6 DiG-T с 190 к.с. (в продажба от април 2015), за да доставя удоволствие на своите собственици.