IONIQ 6

Awaken your world.

Електрически стриймлайнър.

Елегантен и разпознаваем, новият IONIQ 6 задава линията на силуета на новата ера на електрическа мобилност. Аеродинамичният му дизайн и уютен интериор са създадени, за да осигурят персонализирано и функционално пространство, което предефинира изживяването в автомобила.

Екстериор Открийте същността на рационализираната простота.

Изчистените, заоблени линии и рационализираният дизайн на IONIQ 6 излъчват елегантна простота. Аеродинамични и емоционални, широките извивки и плавните линии отдават почит на емблематичните стриймлайнъри от 20-те и 30-те години на миналия век – преосмислени от гледна точка на днешната устойчива мобилност.

360°

0%

  Елегантна ефективност

  Плавните линии на LED фаровете с параметрични пиксели хармонират с елегантните въздухозаборници на предната броня и активните въздушни клапи за елегантен и динамичен вид отпред.

  Грациозен аеродинамичен силует

  Уникалната стриймлайнър типология на IONIQ 6 се характеризира с чисти и прости линии и аеродинамично изваян силует, проектиран, за да вълнува и осигурява оптимален пробег.

  Отличителна задна част с нисък профил

  Проектирана за аеродинамична ефективност, максимизираща пробега с едно зареждане, формата „патешка опашка“ подсилва притискащата сила, а леката структура тип лодката на задната част намалява съпротивлението.

  Невероятна аеродинамика: ниско съпротивление означава голям пробег

  В ерата на EV, съпротивлението на въздуха е по-важно от всяка друга характеристика. С IONIQ 6 нашите инженери и дизайнери постигнаха нов стандарт: впечатляващо нисък коефициент на съпротивление от 0,21. Освен опростената си форма, IONIQ 6 разполага с широка гама от усъвършенствани аеродинамични решения, включително заден спойлер, предни активни въздушни клапи, въздушни завеси, аеродинамични престилки и дефлектори на колелата.

  Активни въздушни клапи

  Когато е затворена, активната въздушна клапа насочва въздушния поток към отвор и заедно с въздушната завеса и аеродинамична престилка на колелото подобряват аеродинамиката.

  Аеродинамична ефективност, създадена от суперкомпютър

  При моделирането на идеалната форма на спойлера и други високотехнологични аеродинамични решения е използван компютърен анализ на динамиката на флуидите.

  Интериор Отвътре навън.

  Ориентирано към човека от самото начало, вътрешното пространство на IONIQ 6 е разработено едновременно с външната форма. Този интегриран подход е нетрадиционен начин за проектиране на автомобил, но резултатът е изключителен: уютно купе, което позволява на пътниците свободно да се наслаждават на изживяването в автомобила. Удължаването отпред и отзад осигурява максимален простор в интериора и уникален аеродинамичен силует.

  Интериор, създаден с грижа.

  Вдъхновена от концептуалния модел Prophecy, куполообразната кабина е проектирана да бъде удобна и практична – уютно място за уединение.

  Интуитивен контрол.

  Ориентираният към потребителя интериор разполага с ергономично контролно табло, което е централно разположено, за да намали разсейването и да помогне интуитивното шофиране.

  Интегрирани дисплеи.

  Елегантното модулно табло разполага с два интегрирани дисплея: 12,3” изцяло сензорен екран на информационно-развлекателната система и 12,3” дигитален клъстер.

  Устойчивост Иновативно използване на екологично чисти материали.

  В IONIQ 6 се използват широко устойчиви материали, включително боя от рециклиран пигмент от излезли от употреба гуми в облицовката и боя с пигмент от бамбуков въглен за каросерията. Интериорът включва екологично обработена кожа, текстил от рециклиран PET, био PET текстил, био боя от растителни масла и мокет от рециклирана риболовна мрежа. Иновативното използване на естествени материали допринася за устойчивостта на нашите производствени процеси, което прави IONIQ 6 по-малко зависим от продукти на основата на петрол.

  Удобство Удобно пътуване, съчетано с изключителна мощност.

  С широкия си набор от високо-технологични функции, IONIQ 6 предефинира мобилността. Иновативната функция Vehicle-to-Load (V2L) ви помага да водите устойчив начин на живот под знака на електрическата мобилност, позволявайки ви свободно да използвате или захранвате всякакви електрически устройства като електрически велосипеди, скутери или оборудване за къмпинг, докато сте в движение или на място.

  Зареждайте от купето на вашия автомобил.

  Можете да захранвате всеки електрически уред или да зареждате всяко устройство до 3,6 kW с вградения 230V контакт на системата Vehicle-to-Load (V2L) на IONIQ 6.

  Или зареждайте отвсякъде.

  Благодарение на преобразувателя, който се включва в двупосочния външен порт за зареждане, можете да захранвате устройства до 3,6 kW, дори когато автомобилът е изключен.

  Интелигентни предни светлини

  Насладете се на най-добрите нива на осветеност и безопасност с интелигентната система за предно осветление (IFS). С технологията Matrix beam LED, светлината автоматично се адаптира към обстановката на пътя, като увеличава максимално използването на дългите светлини без риск от заслепяване на водачите на насрещните автомобили. Системата разпознава превозни средства отпред и е в състояние частично да изключи само дългите светлини, които пречат.

  Шофиране & паркиране

  Страхотни функции, които правят шофирането и паркирането по-лесно и удобно.

  Автоматичен двузонов климатик.

  Нека всички са щастливи. Както водачът, така и пътникът отпред могат да задават индивидуално предпочитаната от тях температура. Просто изберете температурата и системата ще направи останалото.

  Седалки за релакс.

  Облегнете се назад и се отпуснете. Регулируемите в 8 посоки предни седалки се разгъват за бърза дрямка с натискането на един бутон.

  Свързаност Толкова свързани, колкото искате да бъдете.

  Оборудван със звездна гама от интуитивни интелигентни технологии, IONIQ 6 ви позволява да бъдете толкова свързани, колкото искате. Авангардни функции за свързване като нашите Bluelink® Connected Car Services ви позволяват да управлявате колата си от вашия смартфон или с гласа си. Към навигационната система е включен и безплатен тригодишен абонамент за LIVE услугите на Hyundai.

  Дигитален 12,3-инчов клъстер

  Брилянтният 12,3-инчов клъстер показва важна информация като скорост и ниво на зареждане на батерията, там където можете да я видите най-добре: отпред и в центъра.

  12.3” сензорен екран

  Насладете се на лесен достъп до всички функции за свързване и управление на климатика чрез 12,25” сензорен екран на информационно-развлекателната система. Всички контроли са сензорни за чист, модерен външен вид.

  Планиране на маршрут за електрически превозни средства

  Насладете се на спокойствието винаги да знаете къде е следващото ви зареждане. Въведете дестинация и навигацията автоматично ще предложи точки за зареждане по маршрута.

  Bluelink® Connected Car Services.

  Bluelink® осигурява безпроблемна свързаност и интелигентни функции, за да направи вашето шофиране по-удобно.

  Безопасност Авангардни системи за безопасност и подпомагане на водача.

  Насладете се на максимална безопасност и комфорт с най-високо технологични системи за безопасност и функции за подпомагане на водача в гамата на Hyundai. С Hyundai Smart Sense, нашите авангардни усъвършенствани системи за подпомагане на водача, IONIQ 6 е разполага с най-новите функции за безопасност и помощ при шофиране, за допълнително спокойствие.

  Най-високият възможен 5-звезден рейтинг от Euro NCAP

  IONIQ 6 получи най-високата възможна оценка за безопасност от Европейската програма за оценка на нови автомобили.

  Динамика Изберете своята мощност и пробег.

  Според вашите нужди за мобилност и предпочитания за динамика, можете да изберете стандартна батерия или такава за дълъг пробег, както и между задвижване на всички колела или задвижване на задните колела.

  Преден и заден електромотор на Hyundai изцяло електрическия седан IONIQ 6.
  Performance Table

  Персонализирайте динамиката си с натискането на един бутон

  Създайте персонализирано изживяване при шофиране – IONIQ 6 ви предоставя широка гама от параметри, които можете да регулирате според вашето настроение и ситуация.

  Скоростен лост тип „shift–by-wire”

  Насладете се на управление с едно докосване. Елегантният въртящ се лост е разположен на кормилната колона. Работата е бърза, интуитивна и прецизна.

  i-Pedal

  Регулирайте нивото на регенеративно спиране с лостчета, монтирани на волана – като използвате мотора, за да забавите колата и да заредите батерията.

  Зареждане По-малко чакане. Повече гъвкавост.

  IONIQ 6 е оборудван с иновативна 800-волтова акумулаторна система, която осигурява едно от най-бързите зареждания, възможни в наши дни и в същото време дава възможност за 400 волта зареждане и зареждане в електрическата мрежа.

  Зареждане на различни видове станции.

  Прекарвайте по-малко време на станциите за бързо зареждане. Технологията 400V и 800V ви дава свободата да използвате различно зарядно устройство, според заетостта.

  11 кВт вградено зарядно устройство.

  Мощното вградено зарядно устройство ви дава много гъвкавост за стандартно (AC) зареждане – през нощта у дома или навън в магазините или на обществения паркинг.

  Ефективност на зареждане от висок клас

  IONIQ 6 ви дава набор от гъвкави възможности за зареждане. Добавете 351 км обхват само за 15 минути на ултрабърза зарядна станция или заредете напълно у дома за една нощ с AC wallbox. Оборудван с иновативна 800-волтова акумулаторна система за едно от най-кратките времена за зареждане възможни днес, автомобилът е съвместим и за 400V зареждане и AC зареждане.

  Charging Table

  Точно както има набор от фактори, които влияят на горивната ефективност на двигателя с вътрешно горене, общият електрически пробег ще бъде повлиян от размера на батерията, стила ви на шофиране, външната температура, броят пътници, които превозвате, багажът и други фактори.


  • 1 Максимален пробег 614 км за версията на батерията 77,4 kWh (2WD) според цикъла WLTP. Пробегът на шофиране може да варира в зависимост от пътните условия, вашия стил на шофиране и температурата.
  • 2 Максимален пробег 429 км за версията на батерията 53 kWh според цикъла WLTP. Пробегът на шофиране може да варира в зависимост от пътните условия, вашия стил на шофиране и температурата.

  Test DriveЗаявете пробно шофиране сега

  Впечатляващият Hyundai Ioniq 6 Ви очаква в нашия шоурум в град Русе, бул. "България" 288.
  Заявете своето пробно шофиране сега на телефон 082 504 444.