IONIQ 5

Power your world.

Красотата на електрическата иновация.

Зашеметяващо красив и невероятно усъвършенстван, IONIQ 5 предефинира начина, по който хората гледат на електрическите автомобили. Отличаващ се с иновативен дизайн на концептуален автомобил и удивителен набор от интелигентни технологии, той е създаден, за да ви отведе по-далеч - с по-бързо зареждане и по-елегантен стил.

Екстериор Отличителен. Емблематичен. Концептуален.

Концептуалният дизайн на IONIQ 5 е изцяло нов прочит на автомобилния дизайн, скъсвайки със сложните форми, за да отпразнува изчистените линии и минималистичните структури. Уникалният преден капак преминава през цялата ширина на автомобила, като свежда до минимум наличието на фуги по повърхността за един високотехнологичен външен вид. LED осветлението демонстрира своите параметрични пиксели - уникални дизайнерски елементи, подобни на бижута, които ще присъстват на всички бъдещи модели IONIQ.

360°

0%

  Отпред

  Предната броня е дефинирана от привличаща вниманието V-образна форма, включваща отличителни скрити светлини, които осигуряват безпогрешен светлинен подпис.

  Отстрани

  Перфектно пропорционални - страничните графики са подчертани от скритите дръжки на вратите, които подобряват изчистения външен вид и аеродинамиката.

  Отзад

  Еволюционният дизайн на задната броня и врата хармонизира с правоъгълния подпис на задните светлини Parametric Pixels.

  Нощта става ден с 256 пиксела.

  Вижте и бъдете забелязани - бижутата в короната на емблематичното присъствие отпред са отличителните LED фарове със своите 256 пиксела.

  Ярък и дързък отзад.

  Иновативният светодиоден дизайн на осветлението може да бъде намерен и отзад, като параметричните пиксели са подчертани в уникалните правоъгълни задни лампи.

  Интериор Живейте, шофирайте, работете, отпуснете се.

  В IONIQ 5 границите между домашен интериор и автомобилен такъв се пространство се размиват. Новата ни EV платформа ни даде възможност да пресъздадем интериора като изцяло ново изживяване в автомобила. По-големият напълно плосък под, силно регулируемите предни седалки, които могат да бъдат изцяло наклонени, и гъвкавата централна конзола, която може да се премества по цялата кабина, създават изключително изживяване.

  Плъзгаща се централна конзола

  Персонализирайте вътрешното оформление според вашите нужди. Можете да преместите централната конзола обратно на задните седалки, така че децата ви да могат да я използват като маса за пикник или бюро.

  Електрически задни седалки

  Има достатъчно комфорт и за вашите пътници на задната седалка. Задните седалки могат да се регулират назад и напред до 135 мм. само с един бутон.

  Комфорт на задната седалка

  Пътниците от втория ред също могат да се насладят на функции на централната конзола, като поставки за чаши, 15W бързо безжично зарядно устройство за телефон и USB портове.

  Устойчивост Иновативно използване на екологично чисти материали.

  В IONIQ 5 се използват голям набор от екологично чисти материали, като екообработена кожа и рециклирана прежда. Нещо повече, суровините, извлечени от захарна тръстика, се използват по тавана, килимите на купето и тапицерията на вратите. Решение, което е едновременно рециклируемо и красиво. Иновативното използване на естествени материали е друг принос за устойчивост в нашите производствени процеси, което прави IONIQ 5 минимано зависим от увреждащи околната среда суровини.

  Удобство Комфортно пътуване до работното място, съчетано с изключителна мощност.

  IONIQ 5 предефинира мобилността с широкия си набор от високотехнологични удобни функции, които са колкото уникални, толкова и хитроумни. IONIQ 5 също така поддържа устойчив начин на живот с електрическа мобилност с иновативната си функция V2L, която ви позволява свободно да използвате или зареждате всякакви електрически устройства, като електрически велосипеди, скутери или къмпинг оборудване - докато сте в движение или на място.

  Зареждайте от колата си.

  С технологията Vehicle-to-Load (V2L) на IONIQ 5 можете да захранвате всяко устройство или да зареждате електрическо оборудване до 3,6 кВ с вградения 230V контакт под задните седалки.

  Или зареждайте отвсякъде.

  Можете да се включите и в двупосочния външен порт за зареждане, можете да захранвате устройства до 3,6 кВ, дори когато автомобилът е изключен.

  Свързаност Направете живота толкова свързан, колкото искате.

  IONIQ 5 е оборудван със звездна гама от интуитивни интелигентни технологии, за да направи живота вътре толкова свързан, колкото искате. Модерни функции за свързване като нашите Bluelink® Connected Car Services ви позволяват да управлявате колата си от вашия смартфон - или с гласа си. Безплатен петгодишен абонамент за LIVE Services на Hyundai също е включен в навигационната система.

  Дигитално табло с размер 12,25"

  Новото отворено дигитално табло засилва високотехнологичния нюх на интериора. Корпусът на диспея е премахнат, за да засили усещането за простор.

  12,25" сензорен екран и сензорни уреди.

  12,25" сензорен екран на инфотехнмънт системата ви дава лесен достъп до всички функции за връзка и контрол на климата. Всички контроли за навигация, инфотейнмънт и климатизация са сензорни.

  Премиум аудиосистема BOSE

  Премиум аудиосистемата на BOSE осигурява звездно аудио излъчване с осем високоговорителя и субуфер, оптимално настроен да достави потресаващ реализъм.

  Bluelink® Connected Car Services

  Bluelink® Connected Car Services внасят безпроблемна свързаност директно в изцяло новия IONIQ 5 с онлайн разпознаване на глас и широка гама от функции, за да направят шофирането ви по-удобно и приятно. Освен многото интелигентни функции, които можете да контролирате с приложението Bluelink®, безплатен петгодишен абонамент за LIVE Services на Hyundai също е включен в навигационната система.

  Безопасност Насладете се на повече спокойствие с най-добрата в класа безопасност.

  С най-добрите в класа усъвършенствани системи за подпомагане на водача и активен пакет за безопасност с набор от иновативни функции, изцяло новият IONIQ 5 осигурява още повече спокойствие. Оборудван с подобрена система със седем въздушни възглавници, IONIQ 5 разполага с централна въздушна възглавница на първи ред, уникална за този сегмент функция. Тя предотвратява сблъсъка на пътниците на първи ред, минимизирайки риска от сериозни наранявания. Това е и първият Hyundai с технология за автономна безопасност Level 2.

  Система за безопасно излизане от автомобила (SEA)

  IONIQ 5 използва сензори, които сигнализират при наближаващ автомобил и не позволяват да бъдат отворени вратите. След като наближаващият автомобил премине, едно натискане на бутон позволява вратите да се отключат и пътниците да могат безопасно да излязат.

  Асистент за дългите светлини (HBA)

  По-малко стрес и максимална видимост. HBA не просто засича идващия насреща автомобилен трафик, но и следи за автомобили пред вас в лентата на движение и превключва на къси светлини напълно автоматично.

  Динамика Бъдещето на електрическата мобилност е тук.

  Отличаващ се със спиращ дъха дизайн и динамика на шофиране, както и 800-V система за свръхбързо зареждане, този новаторски CUV разполава със забележими качества. Насладете се на по-бързо зареждане, увеличен пробег с едно зареждане, по-добро управление и повече вътрешно пространство - благодарение на новаторската електрическа глобална модулна платформа на Hyundai E-GMP.

  72.6 кВч батерия
  58 кВч батерия

  Задвижване на всички колела

  Във версията със задвижване на всички колела IONIQ 5 се задвижва от два електромотора, интегрирани в предния и задния мост, осигуряващи 305 к.с. и 605 Нм моментален въртящ момент. Ускорение отзад: 0-100 км/ч за 5.2 секунди.

  Мощност 225 kW
  Въртящ момент 605 Nm
  Motor 1.0 petrol

  Задвижване на задните колела

  Във версията със заджвижване на задните колела и батерия с мощност 72,6 кВч, IONIQ 5 се задвижва от електрически мотор с мощност 160 кВ, интегриран в задния мост, осигуряващ 217 к.с.и 350 Нм моментален въртящ момент. Ускорение: 0-100 км/ч за 7.4 секунди.

  Мощност 160 kW
  Въртящ момент 350 Nm
  Motor 1.0 petrol

  Задвижване на всички колела

  Във версията на батерията със задвижване на всички колела / стандартен диапазон IONIQ 5 се задвижва от два електрически мотора, интегрирани с предния и задния мост, осигуряващи 233 к.с. и 605 Нм моментален въртящ момент. Ускорение: 0-100 км/ч за 6.1 секунди

  Мощност 173 kW
  Въртящ момент 605 Nm
  Motor 1.0 petrol

  Задвижване на задните колела

  Във версията със заджвижване на задните колела, IONIQ 5 се задвижва от електрически мотор с мощност 125 кВ, интегриран в задния мост, осигуряващ 170 к.с.и 350 Нм моментален въртящ момент. Ускорение: 0-100 км/ч за 8.5 секунди.

  Мощност 125 kW
  Въртящ момент 350 Nm
  Motor 1.0 petrol

  Технология за ултра бързо зареждане на батерията

  IONIQ 5 е един от първите автомобили с 800V акумулаторна система. Зарежда се изключително бързо и е оптимизирана от към тегло и пространство.

  Един или два електродвигателя

  IONIQ 5 се предлага се във версия със задвижване на всички колела с два електродвигателя или версия с две колела с единичен електродвигател.

  Система за задвижване на четирите колела HTRAC ™

  Лошо време? Динамично шофиране? Няма проблем. Иновативната система за задвижване на четирите колела HTRAC ™ осигурява оптимално управление и ефективност при завиване.

  Регулируемо регенеративно спиране

  Спирането е оптимизирано, за да извлече максимума от рекуперативната спирачна система, като помага на IONIQ 5 да поддържа здравословно състояние на зареждане (SOC). Водачът може лесно да регулира нивото на регенеративно спиране чрез превключвателите зад волана.

  Зареждане Отлична динамика на зареждане.

  Зареждайте у дома за една нощ или зареждайте на станция за бързо зареждане на пътя само за минути. В зависимост от вашата мрежова връзка у дома или вида на зарядната станция, до която имате достъп, IONIQ 5 ви предоставя обширни възможности за зареждане. Оборудван с иновативна 800V система на батериите за най-бързото зареждане, което е възможно днес, той е съвместим и с 400V зареждане и AC зареждане.

  72.6 кВч батерия
  58 кВч батерия

  Бързо зареждане

  Във версията на батерията с голям пробег (72,6 кВч), IONIQ 5 предлага следните времена за зареждане: 350 кВ DC станция: Време за зареждане 18 минути от 10 до 80%. Добавен пробег след 5 минути зареждане: 111 км. 50 кВ DC станция: Време за зареждане 1 час от 10 до 80%. Добавен пробег след 5 минути зареждане 5 минути зареждане: 28 км.

  Стандартно зареждане

  На домашна Wall Box станция или обществена станция за зареждане с променлив ток (EU 3-фазна 230V): Време за зареждане: 6 часа и 9 минути.

  Бързо зареждане

  Във версията със стандартна батерия (58 кВч), IONIQ 5 предлага следните времена за зареждане: 350 кВ DC станция: Време за зареждане 18 минути от 10 до 80%. Добавен пробег след 5 минути зареждане: 88 км. 50 кВ DC станция: Време за зареждане 43 мин. и 30 сек. от 10 до 80%. Добавен пробег след 5 минути зареждане 5 минути зареждане: 27 км.

  Стандартно зареждане

  На домашна Wall Box станция или обществена станция за зареждане с променлив ток (EU 3-фазна 230V): Време за зареждане: 5 часа.