ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[28/02/2013]
Nissan обявява нова ера за NISMO в ролята му на световна серийна спортна и моторспортна марка

Вчера, 27 февруари, Nissan Motor Co., Ltd. обяви, че стартира нова ера за Nismo, обявявайки името на марката като ексклузивен бранд за серийни спортни автомобили и автомобили за моторния спорт. Това стана по време на официалното откриване на новата световна централа и развоен център в Йокохама, Япония.

Nismo вече е добре познато име в автомобилния спорт и сред любителите на спортни автомобили в Япония, както и на милиони геймъри по целия свят. Nismo вече е готов за световно влияние, подсилвайки репутацията на Nissan за иновации и удоволствие от шофирането с нова гама серийни спортни модели.

На специална церемония вчера, изпълнителният директор на Nissan, Карлос Гон, обяви новата централа за открита и обясни каква ще е ролята, която Nismo ще изиграе за подобряване дейностите, които Nissan предприема в света на автомобилния спорт, както и тези, свързани със серийните спортни автомобили.

“Nismo ще донесе ново вълнение в портфолиото на Nissan с по-широка гама от достъпни и иновативни спортни модели - за повече пазари и повече хора,” каза г-н Гон. “Независимо дали става въпрос за малка кола или спортен автомобил, ако носи емблемата на Nismo, той предлага нещо специално – качество, функционалност и ефективност, подсилени с ясно открояващия се Nismo дизайн, спортно управление и динамични характеристики.”

Първият сериен модел на Nissan, който премина през инженерите и дизайнерите на Nismo, е Juke Nismo, който вече се продава в Европа и Япония, а лансирането му в САЩ е планувано за второто тримесечие на годината.

Новата версия на 370Z Nismo за европейския пазар е следващият сериен Nismo модел, който направи световния си дебют по-рано този месец, стъпвайки върху платформата на най-популярния и достъпен спортен модел на Nissan.

Nissan обещава бързо темпо на въвеждане на повече Nismo модели, най-малко по един модел всяка година в течение на програмата Nissan Power88, обхващайки цялата моделна гама серийни автомобили на Nissan. Това ще включва и върховният в динамично и технологично отношение GT-R.

“Би било немислимо да разработим гама от серийни Nismo модели и в нея да не включим GT-R,” каза г-н Гон. “Стандартният сериен автомобил е световен супер модел, а представянето на GT-R на пистата отразява страстта и талантите на екипа Nismo. GT-R Nismo ще бъде специален и нямам търпение да го карам.”

Нов дом за NISMO
Nissan инвестира в напълно нова сграда за Nismo, преустройвайки бивш производствен обект, за да осигури ресурсите за разширяващата се извън автомобилния спорт посока, в която ще се развива NISMO.

Новата централа позволява на екипа на Nismo да бъде събран на едно място, обединявайки под един покрив функционалните области от основните дейности на Nismo – технически и свързани с автомобилния спорт.

Екип от 180 човека сега е настанен в инженерния комплекс за конструиране на двигателите Nissan. Работилницата, отделът за двигателите, производствените помещения, шлайфането и изработката на композитните материали са обединени на същия етаж, където се намира складът за резервни части. Нов по-голям шоурум позволява да бъдат изложени до осем автомобила, докато търговската част сега е почти два пъти по-голяма от предишната в завода в Омори.

“Tова е страхотен ход за Nismo, тъй като сега можем да работим по-ефективно и да разширим световното присъствие на марката,” обясни Шоичи Миятани, президент на Nismo.

“Nismo е ключов елемент от бъдещата стратегия на Nissan за спортните серийни коли и автомобилния спорт. Бързо ще се установим като ексклузивната спортна марка на Nissan”, добави г-н Миятани. “За пръв път целият наш екип се помещава на едно място и цялото съоръжение ще се превърне в оранжерия на страстта и динамиката.”

Духът NISMO
В сърцето на всеки нов сериен автомобил Nismo ще бъде ДНК-то, фокусирано върху предлагане на качество, функционалност и ефективност в ежедневното шофиране, подсилени от отличителния стил на Nismo, спортното управление и динамичните качества.

Новата гама на Nissan от спортни серийни модели Nismo ще се произвежда на същите поточни линии, на които се асемблират стандартните модели, което, комбинирано с вдъхновението, натрупано през десетилетията в спорта и тунинговането означава, че марката Nismo гарантира напълно интегрирани динамични подобрения.

Всяка Nismo модификация, направена по сериен модел, ще е функционална и насочена към подобряване на динамиката и излъчването на пътя.

Духът на Nismo разчита на своето гордо наследство в автомобилния спорт и новаторска инженерна философия. Този дух ще бъде отразен във всеки един нов Nismo модел чрез ефикасна динамика, достъпна и развита технология, смел, интелигентен дизайн, а всичко това е пречупено през философията на Nissan за вълнуващи иновации.

Свързване на виртуалния с реалния свят
Nismo е познат на милиони хора по света чрез виртуалния свят на състезателните симулатори. В действителност, първата възможност за шофиране на Nissan Juke Nismo бе дадена виртуално чрез играта Asphalt 7: Heat.

Едновременно с преминаването на Nismo от пистата на пътя, компанията излиза от виртуалния и влиза в реалния живот, при това едновременно на много пазари по света, в които дилърите на Nissan ще предлагат гама от достъпни автомобили с емблемата Nismo.

“За мнозина потенциални клиенти на Nismo една от много малкото възможности да усетят качествата на серийните модели Nismo бе чрез играта Gran Turismo на Sony Computer Entertainment,” каза Саймън Спруле, корпоративен вицепрезидент на Nissan, отговарящ за маркетинга и комуникациите. “Сега можем да ги приобщим към семейството собственици на Nissan, предлагайки им реален и вълнуващ Nismo модел, създаден от отдаден и опитен екип специалисти, който е изцяло свързан с дигиталния свят и е добре запознат с това какво търсят тези нови клиенти от спортен сериен автомобил.”

Динамика за пътя и пистата
Духът и вдъхновението за Nismo започват група инженери-новатори преди почти 50 години. Те опитват да засилят продажбите на автомобили с марката Nissan чрез автомобилния спорт. Решават да сместят мощен двигател в нормален седан на Nissan, резултатът от което е раждането на първия от серията легендарни автомобили - Nissan Skyline 2000GT.

Това, което следва, е серия от изключително успешни състезания и спортни серийни автомобили в Япония, кулминацията на която идва с раждането на Nismo през 1984 година.

С дигиталната генерация Nissan осъзна силата на легендата Nismo, работейки със създателите на играта за създаване на реални и виртуални звезди, за да изложат цяла една генерация на потенциала за тунинг и победа в тези автомобили. Само през миналата година са били изминати 500 милиона виртуални мили с автомобили Nissan в Gran Turismo®5 за PlayStation®3.

Сега, след като Nismo напредва бързо в мисията си да се превърне в световен бранд, специализиран в предлагането на достъпни, вълнуващи и иновативни динамични версии на моделите на Nissan, научените в течение на почти половин век уроци в състезателни условия ще бъдат последователно приложени, за да дадат на клиентите изненадващо и удовлетворяващо изживяване от притежанието на такъв автомобил.

NISMO разширява ролята си в автомобилния спорт
Новата глава в историята на Nismo ще повлияе бъдещите дейности на Nissan в автомобилния спорт, където се очаква смело да подобри репутацията за вълнение и иновации, предлагани от Nissan.

Nismo поема отговорността за ръководство на спортната програма на Nissan в световен мащаб, включваща участие в състезания на най-високо ниво във всички региони по света.

“Продължаваме ангажимента на Nissan в различни спортни програми по света – от Altima в австралийския V8 Supercars до Super GT в Япония, но нашите намерения са и да изненадаме хората чрез изследване на новаторски форми на автомобилен спорт,” обясни г-н Миятани. “Опитът ни да изместваме границите отвъд установените ни помага да разширим разпознаваемостта на Nismo по целия свят, но по-важното е, че можем да прехвърлим научените от нас уроци в реални ползи за клиентите ни, независимо дали става дума за серийни автомобили, състезателни автомобили или за тунинг части.”