ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[04/10/2014]
Pulsar покачва градуса с нов DIG-T двигател със 190 к.с.

Nissan добавя спортен облик в моделната гама на Pulsar с представянето на трети двигател – 1.6 DIG-T със 190 к.с. Новият бензинов модел ще стане част от гамата на Pulsar през пролетта на 2015 година и ще се отличава с допълнителни подобрения в дизайна и материалите, които отразяват неговия спортен потенциал.

Най-мощният към днешна дата Pulsar ще направи Nissan още по-привлекателен при завръщането на марката в популярния C-сегмент. Чрез използването на същия дизайнерски и инженерингов подход, който е превърнал Nissan в безспорен лидер в кросоувър сегмента, DIG-T 190 моделът подчертава стремежът на марката към високи технологии и оригинален дизайн.Проектиран да осигури изключителна гъвкавост при ниски обороти, 1.6 DIG-T е един от най-усъвършенстваните двигатели в сектрора, предоставяйки 190 к.с. (140 кВТ) при 5 600 об/мин и максимален въртящ момент от 240 Nm при 1 600 об/мин (в диапазона до 5 200 об/мин).

И докато 1.6 DIG-T разполага с мощност на по-голям двигател, консумацията на гориво и вредните емисии са присъщи за много по-малък двигател – основно предимство на философията на Nissan за намаляване на обема. Въпреки спортните си характеристики, с разход 6 л/100 км и емисии 138g/km двигателят отговаря напълно на нормите EU6.

И не само цифрите отличават Pulsar DIG-T 190 от останалата част на гамата. Nissan са разработили пакет от дизайнерски елементи, в унисон със спортната натура на новото попълнение. Подбренията при нива Acenta и Tekna включват специални алуминиви джанти (17-инчови при Acenta и 18-инчови при Tekna) в черно и сребристо, както и уникален по-спортен дизайн на фаровете и хромиран ауспух.В интериора, моделите с 1.6 DIG-T се отличават с уникална тапицерия на арматурното табло и открояващ се бял шев на волана и кожените седалки (при ниво Tekna). Алуминиеви спортни педали допълват интериорния пакет.