ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[10/09/2013]
Франкфурт бележи началото на нов eтап oт развитието на Nissan

Силни продажби, значими нови модели и водещи в световен мащаб технологии спомагат на компанията да се превърне в азиатски бранд номер 1 в Европа до 2016

  • Силното темпо на продажбите през 2012 се запазва до момента и през 2013
  • Нова моделна гама ще засили още повече продажбите
  • Нов X-Trail преоткрива сегмента на компактните SUV
  • Електрическият лекотоварен e-NV200 със скорошно производство


Nissan стъпва на Автомобилен салон Франкфурт 2013 със силни резултати от 2012 година, продължавайки темпа на продажбите през 2013 с нови и значително обновени модели, които да привлекат още повече клиенти.

Всичко това засилва стремежа на Nissan да стане азиатски бранд номер 1 в Европа до 2016... като марката вече си извоюва статута на №1 на ключови пазари, каквито са Великобритания, Франция, Испания и Италия.

„Независимо от обратната тенденция на целия пазар, Nissan постигна рекорден пазарен дял миналата година и сме на път да повторим този силен резултат през 2013,“ каза Гилум Картие, старши вицепрезидент Продажба и Маркетинг, Nissan Европа.

"Идваме във Франкфурт с европейски продажби на Qashqai и Juke, които продължават да надхвърлят всички наши очаквания, и с два важни нови модела в портфолиото ни от малки автомобили – новият Note и новата Micra. А новаторският ни нов електромобил Nissan LEAF записа някои впечатляващи ръстове на продажби месец след месец през 2013, като последната версия, която е с над 100 подобрения и промени, вече е в търговските представителства в целия регион.

"Във Франкфурт ние представяме чисто новия Nissan X-Trail, автомобил, който съчетава водещото 4х4 ноу-хау на Nissan и кросоувър сегментите, за да преоткрие компактния SUV.

"Също толкова важно, ние продължаваме да правим големи инвестиции в Европа, в местно производство, нови технологии и, разбира се, в нови продукти. Не е изненада, че Nissan е марката, чието развитие трябва да се следи."

Тази инвестиция се превежда директно в увеличаване на пазарния дял. Миналата година компанията продаде впечатляващите 126 000 автомобила повече спрямо 2011, за да извоюва 3,9% пазарен дял. От 37-те различни пазара, които съставляват Европа, Nissan увеличи дела си в 32 от тях от 2008 година насам, като 20 от тях отчетоха ръст от над 40% за споменатия период.

В същото време, Nissan разширява производството си в динамично развиващите се нови пазари, какъвто е Русия, както и създава нови сегменти чрез партньорства с компании като AvtoVaz. Междувременно, съживяването на марката Datsun предоставя достъпна мобилност за по-широката публика.

Франкфурт бележи началото на нова фаза от активности – най-натовареният период за лансиране на нови модели в история на Nissan в Европа. Новата моделна офанзива ще ни направи свидетели на появата на пазара на седем нови или силно модифицирани модели в следващите 14 месеца, отваряйки марката към потенциална нова публика от 1,85 млн. клиенти, представляващи допълнителни 10% от европейския пазар.

Освен новите Note, Micra и X-Trail, новият моделен план включва нов хечбек от С-сегмента и заместник на най-продавания модел на Nissan - Qashqai. А има и допълнителни иновации в новаторската програма на компанията за електромобили, които също ще се появят в скоро време.

Показателно е, че пазарният успех на Nissan дава истински тласък на заетостта в Европа – над 80% от продаваните в Европа автомобили Nissan се произвеждат на Стария континент. През 2012 компанията произведе 696 619 леки коли, ванове и пикапи в заводите си във Великобритания, Русия и Испания – цифра, която е много вероятно да бъде подобрена през 2013, благодарение на въвеждането на нови продукти в тези заводи, което представлява инвестиция от 500 млн. евро.

Nissan Motor Manufacturing UK (NMUK) – основната производствена мощност на марката в Съндерланд, Великобритания – произведе над 500 000 бройки през 2012, първият път, в който британски автомобилен завод достига тази производствена граница.

Тази година в NMUK бяха въведени Note и новият Nissan LEAF, произвеждани успоредно с Qashqai и Juke, докато най-новият завод на Nissan в Европа, този в Санкт Петербург, Русия, сега произвежда Teana, Murano и X-Trail. Връзката с AvtoVaz, междувременно, довежда до производство новия Nissan Almera за руския пазар.

В допълнение на съществуващото производство на пикапи и лекотоварни търговски автомобили, завода в Барселона, Испания, ще произвежда електрическия ван e-NV200, както и задаващия се нов хечбек от сегмент С. Това увеличение на производството не само, че осигурява работа за персонала на Nissan, но също така и за заетите по веригата на доставките.

Търговският успех на Nissan се води от иновации и вълнение, тема, формираща ДНК-то на всеки автомобил, носещ емблемата на Nissan.

Вълнението се гарантира от динамичната гама Nismo, докато новият X-Trail е перфектна илюстрация на това как иновативна технология може да подобри живота на собствениците.

Напълно свързан, X-Trail е първият, който ще се възползва от най-новото поколение навигационна и инфотейнмънт система NissanConnect. Тя се разви в посока предлагане на свързаност със смартфон, като така собствениците остават свързани с външния свят, независимо къде ги отведе пътуването им. Освен това се разработват гама от приложения за музика, забавления, пътуване и социални мрежи.

Сателитната и навигационна система се интегрира с Google®, за да предложи набор от полезна информация, докато все по-популярната функция „send-to-car“ позволява на водачите да плануват пътуването си у дома, след което да го изпратят към автомобила си чрез натискането само на един бутон. Естествено, системата включва Bluetooth аудио стрийминг и мобилна телефонна интеграция, както и Aux-in и USB входове.

Nissan LEAF е друг автомобил, който изтласква границите на иновацията. Второто му поколение се произвежда в Европа. Към днешна дата в световен мащаб са продадени над 70 000 бройки Nissan LEAF, което показва, че масовата продажба на автомобил с нулеви вредни емисии е реалност.

Автомобилният салон във Франкфурт бележи следващата фаза в EV историята на Nissan. Изпитания в реални условия на електрическата версия на всепризнатия NV200 ван сочат към друг световен успех за програмата за нулеви емисии на Nissan.

e-NV200 ще се произвежда в Барселона, като продажбите му ще стартират догодина. Ще го видим във Франкфурт като барселонско такси, демонстрирайки как нестандартното мислене – и гъвкавостта на NV200 – ще ни помогнат да почистим градовете си.

Ангажиментът на Nissan към електромобилите отива отвъд продукта, като той се допълва с дълъг списък от партньорства с общини, инфраструктурни доставчици, фирми за отдаване на коли под наем и други ключови заинтересовани страни. Новаторската работа на Nissan в създаването на EV инфраструктура в много европейски градове ще е от полза не само за водачите на Nissan LEAF, но и за водачите на други електромобили, които сега започват да се появяват на пазара... на който Nissan води, другите го следват.

"Това е изключително вълнуващо време за Nissan. Произвеждаме иновативни продукти в крак с времето, автомобили, които хората се стремят да притежават.

"Силата и дълбочината на нашата продуктова офанзива от началото на следващата година ще гарантира търговски успех в бъдеще“ каза Картие.