ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[27/02/2013]
NISSAN НА АВТОМОБИЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЖЕНЕВА’13

Конструиран за Европа и произведен в Европа: Тазгодишното автомобилно изложение в Женева отбелязва началото на поредната вълнуваща глава в историята на Nissan. Задвижван от страстта да предлага бъдещите технологии днес, Nissan представя ново поколение иновативен дизайн и инженерни решения за модели, конструирани за Европа и произведени в Европа, които ще пренапишат стандартите в своите сегменти.

Бъдещият дизайн на кросоувърите е друга област, в която Nissan си е поставил цел да пренапише правилата. Създавайки сектора на кросоувърите с Qashqai, Murano и Juke, Nissan представя дръзка визия за това какво крие бъдещето за следващото поколение Nissan кросоувъри. Вдъхновена от идеята за ВИП пътуване в космоса, концепцията Resonance представя нови идеи и новаторски технологии в интериора, „опаковани“ в поразителен и дързък пакет.

Остриета в европейската атака са два модела, които перфектно въплъщават подхода на Nissan за въвеждане на нови технологии на пазара. Новият Note бе изцяло променен в дизайнерско отношение и сега е готов да се внедри в В-сегмента с комбинация от открояващ се дизайн, ниски CO2 eмисии и технологии, появяващи се за пръв път в сегмента.

Сред многото системи, които Note въвежда в В-сегмента, са усъвършенстваната и интуитивна Around View Monitor система на Nissan, както и всеобхватна мрежа от системи за безопасност, взаимносвързани в Nissan Safety Shield. Резултат от визията на Nissan за по-безопасно шофиране, тези системи предефинират пътя, по който технологиите се появяват на пазара и определят Nissan като лидер в сферата на достъпните и уместни технологии.

Новият Note не е единственият произведен в Европа модел, който ще дебютира в Женева. Новият LEAF – вече напълно интегриран в европейската производствена линия на Nissan – демонстрира редица технически и инженерни подобрения. Надграждайки над успеха на новаторския оригинал – от който до момента са произведени над 50 000 бройки – новият LEAF предлага подобрена автономия в реалния живот, по-голям избор за купувачите и редица подобрения по отделни детайли, за да направи ежедневието в най-продавания в света електрически автомобил още по-лесно.

Дебютите на европейските Note и LEAF затвърждават силното и постояно разширяващо се присъствие на Nissan в Европа. Въпреки предизвикателните европейски условия, Nissan доказа, че дизайнът, иновацията и достъпността са основни компоненти за успех. През 2012 година заводът NMUK в Съндърленд произведе над 500 000 автомобила (нов рекорд), докато производствените мощности в Русия и Барселона също бяха разширени, за да отговорят на увеличаващото се търсене. През миналата година европейското производство прескочи важна височина – над 10 милиона произведени автомобили.

Nissan ще отбележи и богатото си спортно наследство в Женева с официалното европейско лансиране на гамата серийни модели Nismo. Двойното острие в атаката е Juke Nismo и 370Z Nismo. Спортното поделение добавя нов обхват на моделната гама на Nissan, предлагайки на купувачите достъпна динамика, премиум дизайн и развити технологии, родени на пистата.