ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[15/01/2013]
Автосалон Детройт 2013: Nissan показва Resonance и Versa Note

Nissan представя два нови автомобила по време на международното изложение в Детройт. Първият от моделите - Versa Note, ще бъде пуснат в продажба през лятото на тази година, а вторият - концептуалната разработка Resonance, показва визията на Nissan за бъдещето на кросоувърите.


Nissan Versa Note е петместен многофункционален автомобил, който дебютира с иновативна за сегмента система за видео наблюдение около цялото превозно средство. В оборудването на колата могат да бъдат включени също системи като NissanConnect с навигационна система и хендс-фри функция за изпращане на текстови съобщения, и адаптивна предна решетка, която променя аеродинамиката в зависимост от пътните условия.Дръзкият Resonance следва дългогодишното дизайнерско лидерство на Nissan в сегмента на кросоувърите, демонстриран от автомобили като Murano, Qashqai и Juke, и едновременно с това пренася границите на дизайна в друго измерение.
Футуристичната концептуална разработка е дело на дизайнерското подразделение на Nissan в Калифорния под ръководството на Широ Накамура, вицепрезидент и главен творчески директор на Nissan Motor Co., Ltd.
Дизайнът е едновременно елегантен и енергичен, a стъкленият покрив осигурява на пътниците уникална панорамна гледка. Просторната интериорна атмосфера се подсилва от изваяните панели на вратите и елегантната, дълбока форма на централната конзола.При автомобила задвижващи са и четирите колела, като това се осъществява посредством хибридна задвижваща система съчетаваща малък бензинов агрегат с вътрешно горене и електромотор с литиево-йонна батерия.