ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[17/07/2012]
Nissan представи новото поколение Note

Nissan официално представи новото поколение на Note. Премиерата за японския пазар се състоя в Йокохама, където се намира централата на производителя. Европейският вариант, който по нищо няма да се отличава от японския, ще дебютира в началото на следващата година, а производството му ще започне в завода на Nissan в Съндърланд, Великобритания.

Засега компанията разкри само предварителната техническа информация. Моделът носи чертите на женевската концепция Invitation с олекотена платформа, подобрена аеродинамика, както и с най-добрата в класа икономичност и ниво на CO2 в отработилите газове.Моделът ще се предлага в Япония с два 3-цилиндрови бензинови двигателя с 1,2-литров работен обем, механичен нагнетател и непосредствено впръскване на горивото. Максималната им мощност съответно е 80 и 98 к.с. И двата агрегата идват директно от новата Micra и могат да бъдат куплирани с вариатор.

Note ще дебютира с видео-камери на 360 градуса, които се използват за първи път в сегмента "B". Продажбите на модела в Япония започват още тази есен.