ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[12/01/2016]
С 4% повече продадени Great Wall през 2015 в България

Устойчивият ръст в продажбите на българския производител на автомобили „Литекс Моторс“ продължи и през 2015г. За отминалата година ръстът в продажбите на моделите с марка Great Wall на българския пазар е 4% спрямо продажбите за 2014 г., заемайки пазарен дял от 2.12%.

Ръстът в продажбите се дължи както на развитието на SUV сегмента и все по-голямото потребителско търсене на такива модели, така и на отличните качества и конкуренти предимства на българския SUV Great Wall H6, който все повече българи предпочитат.

Според официални данни на италианската агенция Focus2Move, която ежегодно и детайлно изследва автомобилния пазарар, Great Wall H6 е един от 10-те най-продавани SUV в света. Моделът, удостоен със „Златен волан за най-добро съотношение цена – качество“ от AUTO Bild, се предлага със задвижване 4х4 или 4х2, с бензинов и дизелов двигатели, а от края на 2015 г. вече и с газова уредба за хората, които се стремят към възможно най-щадящ околната среда начин на живот. През 2015 г. Great Wall H6 стана и изборът на капитана на националният ни волейболен отбор Владо Николов.