ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[28/01/2016]
Great Wall Steed 6 стана „Пикап на годината“ за 2015

На 27.01.2016, сряда, в Sofia Event Center се проведе петото поредно издание на конкурса „Годишни автомобилни награди 2015”, организиран от българското издание на списание BBC Top Gear.

В тазгодишното издание на конкурса най-успешните модели в различни сегменти се състезаваха за първото място в общо 12 категории. Новият модел пикап на “Литекс Моторс” Steed 6 беше номиниран и отличен в категорията Пикап на годината 2015.

Steed 6 беше премиерно представен за България и Европа през октомври 2015. За разлика от досега произвеждания и предлаган Steed 5, който държи вече 4-та поредна година първенството по продажби в сегмента за България, Steed 6 е по-голям, значително по-луксозен и технологичен. Екстрите и примиум детайлте при новия модел повишават леко цената, но съотношението цена – качество се запазва както и досега при цялата моделна гама на Great Wall – балансирано.

Търговският директор на компанията Тодор Стойков изрази задоволството си от наградата и подчерта, че е изключително горд, че именно Steed 6, който съвсем скоро ще започне да се произвежда в завода край Ловеч, е успял да се пребори с достойни конкуренти за отличието „Пикап на годината“. „Ние сме напълно убедени в качествата на Steed 6 на пътя и извън него и определено оценяваме високо усещането за лукс, което интериорът оставя в шофьора и пътниците и съм много щастлив, че и експертното жури на „Автомобил на годината“ също е оценило модела по достойнство“ заяви г-н Стойков.

Ежегодно в конкурса независимо жури от автомобилни експерти, автомобилни състезатели и известни личности оценява новите модели автомобили. Право на глас при определянето на победителя се дава и на читателите на списание BBC TopGear България. В критериите за оценка влизат технически аспекти, динамични характеристики, дизайн, иновации и др.

Предлагането на „Пикап на годината 2015“ Steed 6 ще започне от пролетта в дилърствата на марката в цялата страна като цената на версията с най-високо оборудване е под 50 000 лв. с ДДС, което е с около 20 000 лв. по-малко от конкурентен модел в премиум класа със съпоставимо оборудване.