ЕС ТРАНС
NISSAN logo Great Wall logo

Новини

 

[03/10/2014]
Новият Pulsar и NISMO под прожекторите на автомобилното изложение в Париж

Амбиция, увереност и страст са трите неща, които определят присъствието на Nissan на Парижкия автомобилен салон 2014. В центъра на вниманието е изцяло новият Pulsar – модел бележещ завръщането на Nissan в C-сегмента. Проектиран със същия уникален подход и филососфия използвана при признатите кросоувъри на Nissan, Pulsar отбелязва своята световна премиера в Париж.

С представянето на Pulsar Nissan създава най-силната и завършена моделна гама в своята история. Съчетаващ водеща в класа си практичност и просторност на интериора, Pulsar продължава стремежа на Nissan да добавя нови технологии в сектора. Освен иновации като интелигентен спирачен асистент и LED светлини, Pulsar предлага уникалните Around View Monitor и Safety Shield системи на Nissan – цялостен пакет от технологии за безопасност, който включва и първата в класа Moving Object Detection.

В Париж бе представен и флагманът на гамата Pulsar, с най-мощният 1.6 DIG-T двигател със 190 к.с. Отличавайки се с редица уникални акценти в дизайна, моделът добавя спортна и динамична линия в гамата.Създадена за демонстрира спортния потенциал на новия Pulsar, дизайнерската концепция Nissan Pulsar NISMO прави своята световна премиера в Париж. Прототиптът съчетава мускулести форми и набор от инженерни и аеродинамични NISMO елементи.Представянето на новия Pulsar бележи дванадесатата премиера на Nissan за последните дванадесет месеца. Амбициозната продуктова гама на Nissan и успехът на настоящата моделна линия водят производството в Европа до рекордни нива. С повече модели и по-голяма клиентска база на повече пазари, Nissan се стреми да стане азиатски производител No 1 в Европа до 2016. Ключови за този успех са увеличаващите се производствени мощности в Русия, Испания и Великобритания, които подпомагат местните икономики и произвеждат иновативни и вълнуващи нови модели.

Под светлините на прожекторите на Парижкия автосалон е и постоянно развиващият се NISMO бранд, който бележи своята тридесета годишнина тази година. Освен дизайнерската концепция Pulsar NISMO, NISSAN показва изцяло обновения 370Z NISMO. Новият модел се възползваа от технически подобрения разработени като част от проекта GT-R NISMO и това го прави най-спортният 370Z предлаган някога.Следващият нов NISMO модел, който със сигурност ще ускори пулса ви, е Juke NISMO RS. Представен за първи път на Женевския автосалон през март, последната еволюция на популярния Juke NISMO прави спирка в Париж преди да потегли към автосалоните през декември. Juke NISMO RS разполага с 218 к.с. и предлага редица подобрения, които ще направят шофирането още по-вълнуващо.Не само автомобилите правят NISMO една от най-вълнуващите и напредничави тунинг марки. Докозателство за това е новата телеметрична система NissanConnect NISMO Plus. Представена за първи път в Париж, тази забележителна технология позволява на собствениците на GT-R NISMO да пресъздадат шофирането в уюта на собствения си дом – с помощта на играта Grand Turismo 6. С множество възможности, които позволяват на водачите да анализират своята техника на шофиране, NissanConnect NISMO plus предоставя телеметрични данни на професионално ниво, без високата цена асоциирана обикновено с такава технолгия.

Желанието и страстта на Nissan да променят начина, по който автомобилите биват възприемани, проектирани и използвани още повече се подчертава от концептуалните IDx Freeflow и IDx NISMO. Показани за първи път в Европа, двата Idx модела са проектирани използвайки „съвместен” подход, който позволява на потребителите да станат част от дизайнерския процес.

Проектирано от и за компютърното поколение, родено след 1990 година, IDx Freeflow и IDx NISMO показват един алтернативен подход при създаването на автомобили. Посетителите на щанда на NISSAN могат да се запознаят с дизайнерския процес с помощта на специалната технология за виртуална реалност Oculus Rift 3D.